Ängsholmsbadet

Ängsholmsbadet som ligger vi Rönningesjön västra strand är ett kommunalt bad. Täby kommun i samarbete med Gribbylunds Fastighetsägareförening ansvarar för den dagliga driften av badet. Badet är mycket populärt med stora gräsytor och har två badstränder med bryggor.

Badet har även ett hopptorn på 1,3 och 5 meter, omklädningsrum, utomhusdusch och toalett.


Till badet hör en kiosk, som Täby Sim nu ansvarar för.
Kiosken hålls öppen alla dagar mellan 10-18 vid normalt badväder under skolornas sommarlov.


Ängsholmsbadet är ett EU-bad. På dessa bad tas kontinuerliga vattenprover, 2014 klassades badvattnet som: Utmärkt kvalitet.

Miljöutmärkelsen Blå Flagg för insjöbad i Sverige avskaffades 2013.

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

Täby Sim har tagit över kiosken på badet och kommer under sommaren 2015 att bedriva simskola, simträning och simhopp i Rönningesjön. Läs mer om deras aktiviteter här.
-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

Inför 2011 renoverades badets hopptorn och en ny street basketplan har anlagts med korgar i två nivåer för att passa alla åldrar. Boule banan är också spelbar och badet fick BLÅ FLAGG.
BLÅ FLAGG 2011


Det är inte att undra på att kommunalrådet Mats Hasselgren, ordf. för Kultur- och Fritids- nämnden i Täby, Gunilla Hobsjö, Täby Handbollklubb och John Magnusson, ordförande för Gribbylunds Fastighetsägareförening ser så glada ut framför den till kommunen åter tilldelade Blå Flaggan.

Det är bara en kommun till i Stockholmsregionen, som utmärkt sig.

I vårt fall är det utan tvivel ett exempel på hur ett gott samarbete mellan Kommunen, Handbollsklubben och Gribbylunds Fastighetsägareförening har skapat de kvalitativa förutsättningarna för Ängsholmsbadet att åter tilldelas Blå Flagg 2011. 
Ängsholmsbadet och Rönningesjön uppfyller ett antal kriterier med avseende på vattenkvalitet, säkerhet, service och miljöinformation allt enligt organisationen Foundation for Environmental Education, FEE som ansvarar för miljöutmärkelsen, Blå Flagg.

OBS! Miljöutmärkelsen Blå Flagg för insjöbad i Sverige avskaffades 2013.

Har du synpunkter, kommentarer eller vill bara komma i kontakt?

För olika typer av ärenden till föreningen kan du använda "Kontaktformuläret

För medlemskap i föreningen kan du använda formuläret "Ansökan om medlemskap" - du är hjärtligt välkommen med denna ansökan!

Du hittar formulären i menyraden - någon av föreningens representanter kommer att höra av sig till dig så snart som möjligt


Rönningesjöns vattentemperatur
Aktuell vattentemperatur vid Ängsholmsbadet. I realtid